úterý 25. února 2014

Komiksový Kafka nenadchne, ani neurazí

Dlouho jsem se rozhodovala, zda si komiksové vydání zakoupím. Nikdy jsem žádný komiks nečetla, takže to měla být má první zkušenost. Původně jsem byla pevně rozhodnutá, že se vrhnu do komiksového Procesu, protože jsem přečetla knihu. Nakonec jsem ale přece jenom sáhla po Zámku, který jsem nečetla, což by řada z vás možná neudělala, ale přináším vám tak čistý pohled na komiksovou adaptaci neméně slavného románu, jehož autorem je Franz Kafka.


úterý 4. února 2014

Musela jsem zemřít: Objevte svou velkolepost

,,Je to příběh lásky - příběh velké bezpodmínečné lásky, který vám připomene, kdo opravdu jste, proč jste tady a jak můžete překonat všechen strach..."
Wayne W. Dyer

Ke své první recenzi jsem si nevybrala zrovna jednoduchou knihu. Kniha s názvem Musela jsem zemřít od Anity Moorjani je totiž taková beletrizovaná duchovní literatura.


Má cesta od nemoci k opravdovému uzdravení – jak zní podtitul, je autobiografické líčení osudu ženy, která si zkusila, jaké to je zemřít a poté se vrátit zpět do fyzického světa. Už po přečtení předmluvy od Dr. Wayna W. Dyera, který nabídl Anitě, aby svůj příběh sepsala, si začnete pokládat nevšední otázky. Sama Anita promlouvá ke čtenáři velmi vyrovnaně a svůj příběh vypráví od raného dětství, aby čtenář pochopil příčiny, které vedly k Anitině nemoci.